Množírny

30.05.2016 12:57

Sama mám krásné a hodné psy, věnuju se jim a vidím, jejich šťastné oči, když mohou něco podnikat, když mi tím, že se něco učí a dokonce jim to jde a dostanou odměnu, udělají radost, a tak se snaží, jak jen mohou, poslouchají, abych se nezlobila, prostě kdo měl někdy psa, ví o čem píši.  Proto mne vždy raní zprávy o psích množírnách. Oči psů, matek, otců mnoha štěňat, kterí jsou zachráněni z těchto množíren mluví za vše. Vidím prázdný pohled těch pejsků. Někdo si řekne, alespoň zachráním jedno štěňátko když si ho koupím, ale otce a matku z těchto otřesných podmínek nezachráníte. Proto prosím, když chcete psa bez průkazu původu - jděte do útulku, vyberte si tam lásku na celý život, pomůžete pejskovi.

Psy s PP mají výhodu v tom, že o  majitelích chovatelských stanic většinou kluby vědí, pokud je někdo v podezření, že hrubě zachází se svými psy, nestará se o ně, jak by měl, tak je kontrolují. Fena může mít šťěňátka jen jednou v roce a do věku 7 let, později už ne.

Sama mám chovatelskou stanici, nemohu dát záruku, i  když bych si to tolik přála, že pes, kterého vychovám, starám se o jeho maminku v tom nejlepším, jak si myslím, bude bez jakýchkoli nedostatků - může mít chyby, ale seč to jde se snažím, aby byl zdravý, aby dělal svým majitelům radost.